Hiuspohja-
ja hiusjuuritutkimus

Nettiajanvaraus >>

Yhteystiedot >>

Olemme HiusAkatemian jäsen ja HiusAkatemian koulutettuja hiustenlähdön ja hiuspohjaongelmien asiantuntijoita. HiusAkatemian jäsenliikkeitä on Suomessa useilla paikkakunnilla sekä Ruotsissa. HiusAkatemia on tutkinut hiustenlähdön syitä lääketieteellisellä mikroskoopilla vuodesta 1985.

Hiusjuuritutkimus tehdään hiusten ja niiden juurien mikroskooppisella tarkastelulla. Tutkimuksen jälkeinen hoito voi perustua myös laboratorionäytteiden tuloksiin ja henkilökohtaisiin tietoihin.

Lahden Hiusklinikka

Ohje hiuspohja- / hiusjuuritutkimukseen tulevalle

Muista valmistautua tapaamiseen

Tullessasi meille hiusjuuri- tai hiuspohjatutkimukseen hiukset tulee olla pesemättä vähintään 2 vuorokautta. Ota mukaasi tiedot käyttämistäsi hiustuotteista sekä lääkkeistä ja lisäravinteista.

Kaikki hiustutkimus- ja hoitopalvelut löydät palveluhinnastostamme.

Mitä tarkoitetaan hiusten lähdöllä?

Hiusten kasvusykli on 2-6 vuotta riippuen perimästä. Normaalissa tilanteessa n. 50–100 hiusta syntyy ja kuolee päivittäin. Hiusten lähtö tarkoittaa aina sitä, että hiusnysty siirtyy ennen aikojaan lepotilaan. Tällöin hius kuolee ja tippuu pois ennen kasvukautensa loppua.

Mitkä ovat yleisimmät osatekijät hiustenlähtöön?

Yleisin osatekijä hiustenlähtöön on hiuspohjan tulehdus, jota hoidetaan turvallisella kapillaarihoidolla. Muita tekijöitä voivat olla esim. stressi, hiuspohjan kuivuus, hormonaaliset syyt, ravintoköyhä ruokavalio, ympäristön saasteet, suolisto-ongelmat, lääkkeet yms. Syitä on paljon.

Kuinka kauan hiustenlähtö vielä jatkuu ja milloin saan tuuheat hiukseni takaisin?

Hiustenlähdön loppumiseen kuluva aika on kuukausista vuoteen. Nopeaa muutosta ei tapahdu hetkessä. Tuuheat hiukset saadaan palautettua vasta hiusten kasvusyklin tullessa täyteen. Esim. jos kasvuikä on kolme vuotta ja hius kuolee kahden vuoden ikäisenä, uusi hius alkaa kasvaa samaan tuppeen vasta vuoden päästä. Tätä prosessia ei mikään voi nopeuttaa!

Kuinka tärkeää on ohjeiden noudattaminen?

Hiustenlähtö koostuu useista osatekijöistä, jotta hiusten täysikasvu on mahdollista. Jos noudatat vain osaa ohjeista, et ehkä pääse toivottuun lopputulokseen.